x
Η ευημερία σας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Μάθετε περισσότερα για τη δική μας Η προσέγγισή μας σχετικά με τον Covid
SCROLL DOWN

Τοποθεσία

Λαγκάδια

Από το 13ο αιώνα οι Λαγκαδινοί χτιστάδες κατοικούν σε αυτή την απόκρημνη χαράδρα, δαμάζοντας τους πέτρινους όγκους του Μαινάλου. Βγάλανε την πέτρα από τα σωθικά της γης και την έκαναν σπίτια, τοξωτά γεφύρια, εκκλησιές, σχολεία, αρχοντικά. Τα αριστουργηματικά τους πέτρινα κτίσματα, που τους έκαναν ξακουστούς σε όλη την Ελλάδα, απλώθηκαν σιγά σιγά σε όλη την απότομη πλαγιά. Σήμερα, από μακριά μοιάζουν με γίγαντες, που ήρθαν θεατές σε ένα κατάμεστο φυσικό αμφιθέατρο, κι έμειναν να κοιτούν την ομορφιά του γύρω τοπίου, ώσπου πέτρωσαν.

Η γύρω φυσική ομορφιά είναι πράγματι συγκλονιστική. Η θέα κόβει την ανάσα. Η βλάστηση των βουνών ένα φυσικό κομψοτέχνημα. Ο ποταμός Τουθόας πηγάζει από εδώ και διαγράφει μια ειδυλλιακή διαδρομή προτού χυθεί στο Λάδωνα. Αυτό είναι το μαγευτικό οικιστικό και φυσικό περιβάλλον των Λαγκαδίων, που είναι γνωστά και για ιστορικές φυσιογνωμίες όπως οι Δηλιγιανναίοι, που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Τα Λαγκάδια όμως δεν είναι μόνο φύση και ιστορία. Είναι και οι φιλόξενοι άνθρωποι. Τα καταστήματα τοπικών προϊόντων, τα café, τα εστιατόρια του χωριού προσθέτουν μια ευχάριστη ζωντάνια και μαρτυρούν μια υγιή τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας και στον επισκέπτη. Σε αυτόν τον ονειρεμένο τόπο η Οικογένεια Μανιάτη σας προσφέρει τις εξαιρετικές υπηρεσίες της.

Έρχεστε εύκολα, αλλά φεύγετε δύσκολα!

Τα Λαγκάδια απέχουν μόλις 2 ώρες από την Αθήνα (215 χλμ), με ξεκούραστη διαδρομή μέσω της πολύ καλής εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως. Ταυτόχρονα βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου: στα 55 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στα 60 χλμ από την αρχαία Ολυμπία, στα 78 χλμ από τον Πύργο και στα 100 χλμ από την Καλαμάτα.

Είναι λοιπόν πανεύκολο να έρθετε στα Λαγκάδια. Μόνο που η ομορφιά και η φιλοξενία της Οικογένειας Μανιάτη θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε!

Εξερευνήστε την Αρκαδία

Προνομιακή τοποθεσία για κάθε δραστηριότητα

Στα Λαγκάδια μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι είμαστε στην καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας. Έχουμε την τύχη το χωριό μας να είναι κτισμένο στο πιο κεντρικό σημείο ενός τόπου με τόσες ομορφιές. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι ωραιότεροι οικισμοί και όλα τα αξιοθέατα για τα οποία διανύουν μεγάλες αποστάσεις επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια στα Λαγκάδια, έχετε την Ορεινή Αρκαδία αλλά και όλη την Πελοπόννησο στα πόδια σας.

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία επιλογών διαμονής που σας προσφέρουν οι επιχειρήσεις του Ομίλου Μανιάτη και την εξαιρετική θέση τους, τα Λαγκάδια είναι ιδανικά τόσο για συνεχή διαμονή όσο και και σαν βάση για εξορμήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Πλούσιες δραστηριότητες και στα Λαγκάδια

Αν πάλι επιλέξετε μια διαμονή χωρίς πολλές μετακινήσεις, τα Λαγκάδια θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Θα βρείτε όμορφα café, μπαρ και άλλες επιλογές διασκέδασης, ενώ τα τοπικά καταστήματα διαθέτουν ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα.

Παράλληλα η περιοχή προσφέρεται για απολαυστικές πεζοπορίες, τόσο εντός του οικισμού, όσο και στα όριά του, με μονοπάτια που οδηγούν σε ειδυλλιακά σημεία, όπως το μαγευτικό φαράγγι του Τουθόα.

Πεζοπορίες διοργανώνονται συχνά από τα ξενοδοχεία του ομίλου μας ενώ υπάρχουν διαδρομές που προσφέρονται και για ποδηλασία, με ποδήλατα που σας προσφέρουμε.

Σε 15-30 λεπτά είστε σε:

Βυτίνα (πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία, atv)

Δημητσάνα (Υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης, Βιβλιοθήκη Δημητσάνας)

Στεμνίτσα (Λαογραφικό μουσείο, Σχολή αργυροχρυσοχοΐας)

Βαλτεσινίκο (παραδοσιακός οικισμός)

Ιαματικές πηγές των Λουτρών Ηραίας (ιαματικά λουτρά)

Σε 30-45 λεπτά είστε σε:

Λούσιο ποταμό (πεζοπορία, rafting, κολύμπι)

Χιονοδρομικό Μαινάλου (σκι και άλλα χειμερινά σπορ)

Λίμνη Λάδωνα (πεζοπορία, rafting, κολύμπι, ψάρεμα, ποδηλασία, ορειβασία)

Ζάτουνα (Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη)

Μονή Φιλοσόφου

Μονή Προδρόμου

Σε 45-60 λεπτά είστε σε:

Αρχαία Ολυμπία

Τρίπολη

Σε 60-100 λεπτά είστε σε:

Ναός Επικούριου Απόλλωνα

Σπήλαιο Λιμνών

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (σκι και άλλα χειμερινά σπορ)

Discover Our Accommodation
Back To Top